2009 Social Entrepreneurship Summer Institute Program Schedule—First Weekend Friday, June 12, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 9:00-10:15 75 min presentation 10:15-10:25 10 min 10:25-11:25 60 min workshop 11:25-11:35 10 min 11:35-12:35 60 min presentation 12:35-1:45 70 min lunch time presentation 1:45-3:45 120 min workshop 3:45-3:55 10 min 3:55-5:00 65 min presentation 6:00-7:30 90 min

Saturday, June 13, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 9:00-12:00 180 min

Room 3039 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

3039 BIF

Introduction to Social Entrepreneurship (Paul Magelli, Academy for Entrepreneurial Leadership and Illinois Business Consulting, College of Business) Break Thinking Entrepreneurially: Translational Outreach to the Social Services (Laura Hollis, Business Administration, College of Business) Break Community Needs Assessment: Resources and Strategies (Cynthia Kehoe, Academy for Entrepreneurial Leadership) Volunteer Management (Lynn Peisker, United Way of Champaign County)

3039 BIF 3039 BIF 3039 BIF 3039 BIF 3039 BIF Heritage, ACES Library

Connected and Directed: Networking to Facilitate Change (Jenna Weidenbenner, The Career Center) Break Identifying Needs and Envisioning Social Enterprises (Madhu Viswanathan, Business Administration, College of Business) SESI Opening Dinner

Room 1049 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

1049 BIF

Facilitated Group Work 6/10/09

2009 Social Entrepreneurship Summer Institute Program Schedule—Second Weekend

Friday, June 19, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 9:00-11:40 160 min 11:40-12:45 12:45-2:00 2:00-2:10 2:10-3:25 3:25-3:35 3:35-5:00

65 min lunch 75 min presentation 10 min 75 min presentation 10 min 85 min

Saturday, June 20, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 9:00-12:00 180 min

Room 3007 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

3007 BIF 3007 BIF 3007 BIF

How to Scope Out a Problem (Ron Watkins, Illinois Business Consulting, College of Business)

3007 BIF 3007 BIF

Entrepreneurship and Accounting: Had I Only Known (Kevin Jackson, Accountancy, College of Business) Break Cause Marketing: The New Partnership Model (April Djakoniya, Chicago Gateway Green) Break Public Affairs (Mike Frerichs, Illinois Senate 52nd District and Amy Eichhorst, Illinois Connection, University of Illinois Alumni Association)

Room 1049 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

1049 BIF

Facilitated Group Work

6/10/09

2009 Social Entrepreneurship Summer Institute Program Schedule—Third Weekend Friday, June 26, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 75 min 9:00-10:15 workshop 10:15-10:25 10 min 10:25-11:55 90 min workshop

11:55-1:00

1:00-2:55 2:55-3:05 3:05-5:00

65 min lunch time presentation 115 min workshop 10 min 115 min workshop

Saturday, June 27, 2009 Time Duration 8:30-9:00 30 min breakfast presentation 9:00-12:00 180 min 5:00-7:00

120 min

Room 3007 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

3007 BIF

Fundraising for Nonprofits (Darryl L. Cheeks, The Chicagoland Companies and DKL Enterprises, Inc.) Break Asset-based Development, Identifying and Working with Stakeholders, and Using the Community Capitals Framework for Community Development Initiatives (Anne Heinze Silvis, Laboratory for Community and Economic Development, Department of Human and Community Development and Illinois Extension) Network Management: The Power of Collaboration (Michelle Shumate, Department of Communication)

3007 BIF

3007 BIF 3007 BIF 3007 BIF

Position Your Board to Get Things Done! (Dave Sternberg, Achieve) Break Understanding Brand: How to Discover Yours and What to Do With It (April Djakoniya, Chicago Gateway Green and Giulia Merola, Playboy Enterprises)

Room 1049 BIF

Activity Opening Remarks (Collette Niland, SESI Executive Director)

1049 BIF

Facilitated Group Work SESI Barbecue (Collette Niland’s home—1426 Mayfair Rd, Champaign) 6/10/09

Social Entrepreneurship Summer Institute

Career Center). 3:45-3:55. 10 min. Break. 3:55-5:00. 65 min presentation. 3039. BIF. Identifying Needs and Envisioning Social Enterprises (Madhu Viswanathan, ...

38KB Sizes 2 Downloads 36 Views

Recommend Documents

Social Entrepreneurship
... you have already visited the site please help us classify the good from the bad by ... Social Entrepreneurship: A Modern Approach to Social Value Creation pdf ... of entrepreneurship with cutting edge nonprofit and public management tools.

SEL Summer Institute 2016 -
Settings (32833). The Impact of Exposure to Trauma on Students,. Staff, and the School Community (65438). Youth Mental Health First Aid (8am-4pm) (64537).

[PDF] Download Understanding Social Entrepreneurship
[PDF] Download Understanding Social Entrepreneurship: The ... 1 I celebrate myself and sing myself And what I assume you shall assume For every atom belonging to me as good belongs to you I loafe and invite my ... strategies, tools and.

Social Studies Summer Reading List.pdf
PEOPLE. 2015. SUPPLEMENT TO SOCIAL EDUCATION, THE OFFICIAL ... Certified Teacher, Seattle, Wash. (TB) .... Social Studies Summer Reading List.pdf.

Download Introduction to Social Entrepreneurship ...
Download Best Book Introduction to Social Entrepreneurship, PDF Download ... Full Online, ebook free Introduction to Social Entrepreneurship, free ebook ... Featuring case studies and interviews with leaders in the field, this comprehensive.

Download Social Entrepreneurship: What Everyone ...
InformationWeek com News analysis and research for business technology ... the including the latest news articles quotes blog posts photos video and more.